Branschnyheter

Hur ska vi tänka runt skatteuppskoven?

Har du enskild firma så bör du vara vaksam så du inte missar möjligheten till skatteåterbäring när du lägger ner verksamheten.

Ett lärande exempel är den om egenföretagaren som la ner sin enskilda firma. Hen ägde skog och hade underskottsavdrag på cirka 900. 000 kronor i sin verksamhet. Hen valde att själv göra sin deklaration vilket ledde till att underskottsavdraget missades. När skogen vid ett senare tillfälle skiftades så tappade man underskottet och därmed några hundratusen kronor  i skatteåterbäring.

Har du också tankar på att lägga ner din näringsverksamhet så rekommenderar vi att du anlitar en kompetent skattekonsult som tillvaratar ditt och familjens intressen och inte i första hand ser till statens bästa.

Sund Affärsbyrå erbjuder kvalitativa rådgivningstjänster inom skatteområdet. Våra auktoriserade skattekonsulter har lång erfarenhet av att hjälpa olika företag och enskilda firmor. Det kan handla om allehanda frågeställningar inom områdena skatterådgivning och företagsbeskattning.

Vi skulle i fallet som beskrivs ovan ha kunnat ge råd som innebar en klar ekonomisk fördel vad gäller skatteåterbäring för målsägaren. Hos oss får du hjälp och råd kring fastighetsbeskattning, ägarskifte, köp och försäljning av företag, mervärdesskatt, skattepolicy, sociala avgifter, förmånsbeskattning med mera.

Kontakta oss gärna om du funderar på att lägga ner din enskilda firma.