Kapitalförsäkringar

Bo Svensson, VD på Sund Affärsbyrå intervjuas om behovet av vaksamhet när det gäller avgifterna i kapitalförsäkringarna

Avgifterna i kapitalförsäkringar

Bo Svensson, VD på Sund Affärsbyrå intervjuas om behovet av vaksamhet när det gäller avgifterna i kapitalförsäkringarna.

Hur ser du på rådgivningen som försäkringsbolag och banker ger angående kapitalförsäkringar?                                    Jag upplever att den är synnerligen partisk och egoistisk. Det finns stora vinster i detta och de som sparar har som regel låg medvetenhet om konsekvenserna av de avgifter som banker och försäkringsbolag tillämpar.

Hur ser du på skillnaderna i kundrådgivningen mellan försäkringslösningar och placeringar?
Man bör ha en genomtänkt placeringsfilosofi och inte bara lyssna på banken. Man kan använda sig av benchmarking mot bra förvaltare som kan mäta utfallet. Vi förordar att du väljer en aktör som varje kväll erbjuder möjligheten att visa utvecklingen.

Vilken är din generella syn på skalavgifterna i kapitalförsäkringarna?
De varierar, och ofta tar aktörerna oskäligt betalt för en ringa prestation. Vi förordar en lösning där du kan se vad som händer. Du bör undvika en lösning med bankernas egna fonder eftersom du då får dubbla avgifter på grund av den extra avgiften för fonden.

Hur ser du på kostnaderna för detta privata sparande?
Det finns bra aktörer på marknaden som inte har några avgifter alls i försäkringen. Exempelvis Avanza och Nordnet som genom att vara avgiftsfria bidrar till att på sikt ge en större försäkring för spararen och hens arvingar.

Vilken bild har du på avgifter för fonder kontra alternativ som aktier i kapitalförsäkringen?
Jag råder dig att välja investmentbolagen som har låga och rörliga avgifter för förvaltningar. De har en väl genomlyst redovisning med god riskspridning. Dessutom är de förtroendeingivande med en begriplig affärsidé och kunnig ledning.

Vad är din rekommendation till de som har kapitalförsäkring?
Flytta till ett alternativ med låg eller ingen avgift. Var aktiv och investera i investmentbolag. Tänk efter så att försäkringen verkligen täcker den framtida pensionen. Det vill säga den ska ha rätt innehåll.

 

Vi är en trygg affärspartner som hjälper dig och ditt företag att växa och utvecklas.

Kontakta oss för konsultation för kapitalförsäkringar

11 + 6 =

Övriga tjänster

Ekonomitjänster

Våra ekonomitjänster underlättar för dig i den dagliga hanteringen av olika ekonomiska behov.

Affärsutveckling

Varje företag är unikt och våra affärslösningar utgår från dessa specifika förutsättningar.